O festivalu - SHOWderica | Music | Art |Sport Festival 2017
SHOWderica je festival koji organiziraju studenti za studente, mlade, stare i svu ostalu ekipu! Festival je smješten na obali jezera Šoderice. Dvodnevni program festivala je popunjen s radionicama, izložbama, sportskim turnirama, večernjim koncertima i mamuranjem.
Festival, glazbeni festival, SHOWderica, jezero Šoderica, koncerti, radionice, sport, Me as well, One step away, Mašinko, Koprivnica, zabava, kampiranje,
148
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-148,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
O festivalu

SHOWderica

Sunce, glazba, kamp, plaža i uživancija na maksimalno!

SHOWderica je festival koji organiziraju studenti za studente, mlade, stare i svu ostalu ekipu! Festival je smješten na obali jezera Šoderice, a stage je smješten par metara od vode.
Dvodnevni program festivala je popunjen s radionicama, izložbama, sportskim turnirama, večernjim koncertima i mamuranjem.

Festival SHOWderica je krenuo 2014. godine s ciljem revitalizacije jezera Šoderice. Studenti, potaknuti voljom za promjenom stanja jezera, krenuli su inicijativu i već nakon prve godine uspješno ostvarili cilj vraćanja turista na jezero. Zajedničkim mukama s općinom Legrad, Turistićkom zajednicom Koprivničko – križevačke županije i ostalim partnerima, jezero Šoderica sada okuplja mnoge turiste, a broj događaja pod sezonom je porastao s 1 na 25.

Studenti SHOWdericu organiziraju volonterski, te prikupljaju 30-tak volontera kroz organizaciju samog festivala. Festival nudi mladima iskustvo rada na mnogim područjima, a rezultati prijašnjih godina su odlični. Mladi su na prošlim SHOWdericama započinjali svoje projekte i skupljali prva iskustva, dok su sad neki od njih već i zaposleni, a neki imaju vlastite projekte koje su razvili zahvaljujući volontiranju na SHOWderici. Mlade želimo potaknuti na zdrav život, rekreaciju i aktivnost. U festival smo uvrstili različite edukativne i ekološke radionice, sportske turnire (nogomet, odbojka).

Volonteri SHOWderice zaslužni su za obje nagrade koje je festival osvojio.
Nagradu za najbolju manifestaciju provedenu od strane volontera “Zlatno Krdo” – siječanj 2015
Nagrada za najbolji studentski projekt u Republici Hrvatskoj – akademska godina 2013/14